Η Μυτιλήνη είναι πόλη κτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Λέσβου. Είναι πρωτεύουσα του νησιού, έδρα του νομού Λέσβου και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο με πληθυσμό 27.247 κατοίκους (απογραφή 2001).

Η πόλη της Μυτιλήνης, που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού (Λέσβος), έχει διατηρήσει σπουδαία δείγματα του λαμπρού παρελθόντος αλλά και της εξαιρετικής πολιτισμικής πορείας της. Είναι μια οργανωμένη και ζωντανή πόλη, με έντονη νυχτερινή ζωή που καλύπτει κάθε απαίτηση και ανάγκη σε θέματα ξενοδοχείων, εστιατορίων και διασκέδασης.

Κλασικό σημείο συνάντησης των ντόπιων είναι η περιοχή γύρω από την πλατεία Σαπφούς αλλά και το υπόλοιπο μισό πέταλο του νέου νότιου λιμανιού με τα μοδάτα μπαράκια και τις καφετέριες, που κλέβουν την παράσταση από πολύ νωρίς το πρωί.

Περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια της και διασχίστε την κεντρική αγορά της πόλης στην οδό Ερμού. Θα ανακαλύψετε παραδοσιακά καφενεία και ταβερνούλες για όλα τα γούστα, παλαιοπωλεία και μοντέρνα καταστήματα για κάθε σας ανάγκη.